Baskoncept digitalt kretsstöd - hur ska helhetslösningen för kretsar och frivilliga byggas upp?
För att kunna planera och bryta ner arbetet med att utveckla digitala verktyg för kretsar och frivilliga har under hösten 2020 ett utkast till ett baskoncept för digitala verktyg för kretsar och frivilliga arbetats fram. Konceptet beskriver funktionalitet på en hög nivå och på vilka grunder och principer som det digitala kretsstödet rimligtvis borde lösas, men uttalar sig inte i detalj om vilka system eller i vilken ordning olika funktioner måste prioriteras. Vad tänker du om följande principer, hur tolkar du dem, tror du att det är rätt val att göra?
Baskonceptet har identifierat tre utgångspunkter för arbetet med utveckling av digitala verktyg för kretsar och frivilliga:
- Robust datagrund
- Kretsarna i centrum
- Digitalisering för framtiden
Under arbetet med baskonceptet har även ett antal vägledande principer utkristalliserats. Principerna är både av tekniska och icke-teknisk karaktär. De vägledande principerna menar att för samtliga delar av det digitala kretsstödet gäller att det:
1. Ska ha en enhetlig terminologi över alla system
2. Ska erbjuda kretsen (och den enskilda rödakorsaren) en startpunkt (för närvarande Rednet) för att nå sina digitala verktyg och bör där möjligt använda SSO (single sign-on)
3. Ska byggas i ett Microsoft-baserat ekosystem
4. Ska ha en fastslagen och kommunicerad källa för varje datamängd (ex var individdata lagras) och ska ha SRKs gemensamma CRM som bas för individ- och kretsdata.
5. Bör huvudsakligen vara standardsystem snarare än egenutvecklade lösningar
6. Bör vara mobilanpassade och bör utvecklas ur ett mobile-first perspektiv.
Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.
Kommentarer
0 kommentarer