Om: Den verksamhetsspecifika kursen Att vara förstahjälpare ger deltagarna gedigna kunskaper om första hjälpen. Grundutbildningen består av tre steg, ett introduktionsmöte som sker online, en teoretisk webbkurs som görs på distans samt en praktisk del som fysisk helgkurs. För att kunna delta i grundutbildningen krävs att du är praktikant och har gått de kurser som det innebär.
För vem: För dig som redan är frivillig i en första hjälpen-grupp och har fått godkänt från din frivilligledare att gå kursen. Du ska ha gått utbildningarna som är listade som obligatoriska grundutbildningar för frivilliga i första hjälpen-grupper.
Webbkurs: Du får tillgång till kursen fyra veckor innan den praktiska delen och den bör vara genomförd senast en vecka innan praktiska delen. Webbkursen kan delas upp vilket ger dig flexibilitet när du skall göra den. Räkna med omkring två timmar för hela webbkursen fördelat på de tre veckorna.
Praktisk helg: Utbildningens praktiska del består av en helgutbildning som börjar vid 18 på fredagen och avslutas vid 16 på söndagseftermiddagen. Du måste vara med på hela kursen för att kunna tillgodoräkna dig den och bli godkänd.
Kostnad: Kursen är kostnadsfri och inkluderar kost, logi, resor tur och retur, konferenslokalen, utbildare samt studiematerial. Logi sker i fyrbäddsrum. OBS! Deltagare måste i möjligaste mån anmälas till den utbildning som är närmast er så att vi sparar både på ekonomin och miljön när det gäller resor men passar det inte försöker vi fylla upp utbildningarna så att alla som behöver får gå.
Kurstillfällen: kommande datum hittar du i kalendariet
Uppdaterad .